Vanliga frågor

Finns det någon fysisk butik?

Det finns ingen fysisk butik och inte heller något showroom, endast webshop. Produktlagret finns i Nykvarn, men är inte öppet för besök.

Om du bor i närheten och vill hämta din order själv så finns det möjlighet att göra det via Pion Blomsterateljé. Skriv in rabattkoden ”Nykvarn” i kassan. Fraktkostnaden dras då av, och din order kommer packas och lämnas in hos Pion Blomsteratelje där du kan hämta upp den under butikens ordinarie öppettider. Detta tar vanligtvis en eller ett par dagar. Du får ett mail när din beställning finns att hämta. Läs mer här: https://www.linajohansson.se/kopvillkor/

Går det att måttbeställa mattor?

Nej tyvärr, jag kan inte ta beställningar på andra mått än de jag har i sortimentet.

Går det att beställa tyger på metervara?

Nej tyvärr. Jag har inte möjlighet att sälja tyger, utan bara färdiga produkter.

Hur lång leveranstid är det?

Leveranstiden kan variera lite, men jag försöker alltid vara så snabb jag kan. Oftast kan jag skicka en beställning på en eller ett par dagar. Är det ovanligt lång leveranstid (över en vecka) så står det ett meddelande om detta i kassan. Behöver du veta förväntad leveranstid – maila och fråga innan du beställer, info@linajohansson.se.

Hur tvättar jag min plastmatta?

Dammsug mattan regelbundet.

Mattan kan tvättas för hand. Det går också bra att maskintvätta mattan – kontrollera dock att mattans storlek och vikt inte överstiger tvättmaskinens kapacitet.

Tvätta på 30°C, och välj ett skonsamt program med mycket låg eller ingen centrifugering. Använd kulörtvättmedel, undvik blekmedel och fläckborttagningsmedel.

Sträck och forma mattan försiktigt innan den torkat, och låt den sedan plantorka eller hängtorka – häng den då på en stång och inte på en tvättlina, för att undvika att mattan blir missformad. Om mattan har svetsade kanter på kortsidorna, var försiktig så att du inte sträcker eller viker dem.

Fläckar kan torkas bort med en fuktig trasa.

Hur tvättar jag min bomullsfilt?

Skaka och vädra gärna filten emellanåt.

Välj ett fintvätt/skontvättprogram, 30°C. Använd inte blekmedel eller starka fläckborttagningsmedel. Skontvättmedel eller milt kulörtvättmedel går bra.

Torktumla filten försiktigt på ett skonsamt program med låg temperatur efter tvätt.

Hur tvättar jag min ullfilt?

Skaka och vädra gärna filten emellanåt.

Ull mår alltid bäst av att tvättas så skonsamt som möjligt. Ullfiltar bör därför enbart handtvättas, inte maskintvättas. Använd ulltvättmedel/fintvättmedel. Använd inte blekmedel eller fläckborttagningsmedel.

Hängtorka eller plantorka. Tål ej torktumling.

Hur tvättar jag mitt överkast / mina kuddfodral?

Produktspecifika tvättråd finns på tygetiketten som är fastsydd på varje produkt, men övergripande tvättråd för överkast och kuddfodral i bomull följer nedan:

Handtvätta gärna, det är det mest skonsamma. Vid maskintvätt, välj ett mycket skonsamt program med låg centrifugering, 30°C. Använd ett milt kulörtvättmedel eller skontvättmedel/fintvättmedel. Sträck och forma kuddfodralet/överkastet försiktigt medan det fortfarande är fuktigt. Hängtorka eller plantorka. Överkast bör hängas på en stång, vid hängtorkning på en lina kan överkastet sträckas ojämnt och bli lite missformat.

Torktumla inte.