Om Lina

Design Lina Johansson

Skandinavisk hemtextil

Filtar, mattor, överkast med mera – alla produkter i sortimentet är formgivna och framtagna för att bli väl använda och väl omtyckta! I designprocessen läggs stor vikt vid hållbarhet och hög kvalitet – produkterna ska vara snygga och praktiska när de är nya såväl som under lång tid framöver. Material och kvaliteter väljs med stor omsorg, och i formgivningen balanseras funktion och estetik. Förhoppningen är att produkterna ska användas, älskas och åldras i ditt hem och bli dina personliga favoriter.

Jag vill att den hemtextil jag formger ska uppskattas och användas! Mina produkter är inte bara dekorativa, de är praktiska och användbara. En matta ska man gå, krypa och dansa på, en filt ska man gosa in sig i, och en bordsduk ska man spilla på!

Lina Johansson
Vem är

Lina?

Jag startade mitt företag direkt efter att jag tagit min kandidatexamen i Textildesign vid Textilhögskolan i Borås. Att få arbeta som textildesigner utifrån mina egna villkor och förverkliga mina drömmar och ideer var något jag inte kunde komma igång med snabbt nog!

Numera är jag bosatt i Nykvarn, här har jag min studio och mitt varulager. Det är härifrån jag arbetar med min formgivning – allt från idé och skiss av mönster, färgsättning och materialval till produktutveckling och inköp. 

De produkter jag formger ska kunna älskas och användas under årtionden, och därför är jag noggrann i mitt val av producenter att samarbeta med. Jag arbetar idag uteslutande med producenter inom EU.

Det är tacksamt att arbeta med just hemtextil, eftersom textil kan tillföra så mycket värde i ett hem. Filtar, mattor och kuddar kan få ett kalt och kallt rum att bli varmt, mysigt och välkomnande. Hemtextil kan tillföra färg, mönster och textur – och skapar dessutom en mer behaglig ljudmiljö.

Att arbeta med färgsättning i formgivningen är för mig en möjlighet att addera värme och lekfullhet. Man kan skapa stor skillnad i en rumslig miljö bara genom att lägga till eller ändra en färg eller nyans. Färger är så tydligt kopplade till våra känslor, och jag fascineras av hur olika man kan uppleva ett rum beroende på hur man färgsätter det.

Lina Johansson